ThetaFloating esszencia

Mit jelent és mire jó az érzelmi blokkoldás?

Hogyan és miért működik a ThetaFloating?

 

10 percben megtudod, hogyan működik a ThetaFloating, mit jelent és mire jó az érzelmi blokádoldás, mit jelent az, hogy “szimbolikus képekkel” dolgozunk, és hogyan segít neked mindez a gyógyulásban, fejlődésben és egy boldog élet kialakításában!

(Nézd meg a videót vagy olvasd el összefoglalót, melyet a videó alatt találsz.)

Amit nem tudunk feldolgozni

 

Amikor az életünkben történik valami olyasmi, amit nem tudunk feldolgozni, amikor elborít vagy eláraszt egy élmény, ami túl sok ahhoz, hogy az idegrendszerünk és az érzelmi rendszerünk feldolgozza.

Lefagyás

 

Akkor ez a helyzet képes kiverni a biztosítékot, azaz lefagy a rendszer, a lefagyás jó szó, hiszen az érzelmi rendszerünk a víz elemhez tartozik, ami folyamatosan áramlik és cirkulál a világban. Egy-egy ilyen élmény hatására megfagy egy részünk, az idegrendszerünkben befagy egy rész.

Ha teljesen magunknál lennénk, ha nem fásultunk volna bele a külvilágba, akkor már egy híradó megnézése ledobná a láncot, az agy már besokkolódna.

Tehát ilyenkor mi történik? Van egy élményem, egy megélésem, amit nem tudok feldolgozni, ami idegrendszerem és az érzelmi rendszerem igénybe veszi. Ám tovább kell működnöm a világban, gondoskodnom kell arról, hogy túléljek, hogy biztonságban legyek, hogy bírjam tovább csinálni, ezért ezt az egész élményt elteszem a tudatalattiba, aza már tudok róla, mondhatjuk, hogy elfelejtem.

Filterhatás

 

Az élmény hatása, az élményben hozott döntés hatására, a megéléseimet, a konklúzióimat, hogy mit jelent ez, azaz ahogyan racionális kiértékelem a helyzetet. Ebből a racionális kiértékelésből gyártok hitrendszereket, meggyőződéseket, pl. „a világ veszélyes”, „kevés vagyok”, „gyenge vagyok” „nem vagyok szerethető”, „az Isten, a Teremtő elhagyott”, „én ezt úgyse tudom”, „senki sem ért meg”, ezek attól függenek, hogy milyen maga a helyzet.

Ezek a negatív gondolatminták az életünkre egyfajta filterhatást gyakorolnak. Szinte ezen keresztül kezdem nézni az életet. Ezzel azonban leszűkítem, kiszűröm az élet további adományait.

Energia csökkenés

 

Ebben az elpakolt élményben lekötök, eltárolok életenergiát, egyrészt szinte levágom magamról azt a részemet, aki azt az élményt megélte, másrészt folyamatosan lenn tartom a tudatossági szintem alatt, a tudatalattiban tartom. Mindkettő energiát igényel, melynek eredménye, hogy kevesebb energia, flexibilitás, rugalmasság, áramlási képesség áll a rendelkezésemre.

Tehát, ha levágom magamról a fájdalmas, feldolgozatlan élményeket, akkor egyre kevesebb lesz az életenergiám, egyre tompább leszek, másrészt negatív meggyőződéseim lesznek, harmadrészt, levágom magamról az érzéseket, azt képességemet, hogy érezzek, az intuíciómat. Ezért egyre nagyobb veszélybe kerülök, hogy újabb és újabb negatív szituációkba kerüljek, azt az ösztönömet, hogy ösztönösem keressem azt, ami nekem jó, az embereket, a helyzeteket, azt is levágom magamról.

Hogyan hat a ThetaFloating ebben a helyzetben?

 

A ThetaFloating segítek neked meggyógyulni, segít neked feloldani, azt az egészet.

Hogyan? Miért?

A ThetaFloatingban az a trükk, hogy ezeket az elraktározott, levágott lélekrészeket szabadítjuk fel.

Ezeket nem úgy csináljuk, hogy visszamegyünk ezekbe az emlékekbe, élményekben. Miért? Mert ha visszamegyünk, akkor kisebb lesz a kreativitásunk, hogy el tudjuk képzelni, hogy ez másképp is lehet.

Ehelyett szimbolikus képekkel dolgozunk.

A szimbolikus képek szerepe

 

A szimbolikus képekkel képezzünk le az érzés és az élmény mintázatát, azt az energiát, amit nem tudtunk megélni, amit nem tudtunk feldolgozni. Hogyan? Mondok egy példát: Ha valakinek elhagyatottság vagy csalódás megélése van, amit nem tudott feldolgozni, akkor egy olyan szimbolikus kép lesz például, ami nekem is volt. Van egy sivár, kopár sivatag, ameddig a szem ellát, van a középpontban egy ketrec, amiben valaki be van zárva.

Ez a kép megjeleníti a helyzetet, ha belemegyek a képbe, és feldolgozom, és ebből a ketrecből kiszabadulok, akkor az összes olyan élményem, amit kisgyermekként elhagyatottságként, elveszettségként éltem meg, az ki tud oldódni. Visszatér hozzám ez a kisgyerek, annak a kreativitása és életenergiája is. Ezeket az élményeket nem kell már lenyomnom.

Azaz az életenergiát, bizalmat, elevenséget kapok vissza, feloldódnak blokkok bennem. És már nem lesz táptalaja azoknak a meggyőződéseknek, amik arról szólnak, hogy az élet reménytelen, egyedül vagyok, nem bírom stb.

Hatások

 

  • Tehát ilyen szimbolikus képekkel fejezem ki, a különböző fájdalmakat és a képeken keresztül oldom fel. Mivel ez egy egészen más világ, mesés világ, másképp figyelek, jobban figyelek, kreatívabb vagyok, nagyobb a megoldásra való hajlamom.
  • Így lépésről lépésre, pontról pontra tudom a traumaraktáramat feldolgozni, és egyre több életenergiát, életkedvet kapok vissza, pozitívabb a magamról és a világról alkotott képem.
  • Így lesz egyre magasabb az energiaszintem, egyre magasabb a rezonanciám, a rezgésszintem, és egyre pozitívabb helyzetekkel, emberekkel, lehetőségekkel vagyok rezonanciában.
  • Plusz, ha visszaszerzem a képességeimet, hogy érezzek, az ösztöneimmel kapcsolódjak, akkor annál pontosabban tudom megválogatni, annál biztonságosabban tudok közlekedni ebben a világban, könnyebben látom előre, hogy mi az, ami veszélyes és ki megbízható, ki az, aki szeret és ki az, aki nem szeret. Kompetensebb leszek.
  • Így dolgozik a ThetaFloating, az érzelmek üzenetét, plusz a szimbolikus képekkel való érzelmi blokkoldást alkalmazza, azért, hogy felszabaduljunk.

Éber Ágnes ThetaFloating

ÉBER ÁGNES, a ThetaFloating Hungary alapítója, 2015 óta tanítja módszert Magyarországon, 2012 óta Németországban, Esther Kochte munkatársaként közösen is tartanak tanfolyamokat és dolgoznak ki új kurzusokat. Önálló coaching & lélekgyógyász praxisa mellett saját holisztikus coach iskolát működtet Freiburgban. Kedvenc témája a belső világ kincseinek felfedezése és a boldogság.