Tanfolyamok – Mester

ThetaFloating Mester tanfolyam

A tanfolyamot a módszer kidolgozójával, Esther Kochtéval közösen tartjuk német és magyar nyelven.
A jelentkezés feltétele: ThetaFloating Kezdő + Haladó tanfolyam elvégzése!
Jelentkezés: KAPCSOLAT

Kinek szól ez a tanfolyam?

Mindazoknak, akik szeretnék tudatosságukat tovább fejleszteni, és belső teljességükre még átfogóbban rácsodálkozni.
Tanácsadóknak, Segítőknek, Gyógyítóknak, Coachoknak, Trénereknek, Vezetőknek, és azoknak, akik ezek lenni szeretnének.

ThetaFloating Mester tanfolyam tematika

+ Mi a lényeg egy konfliktus vagy trauma feloldásánál? Elmélyítjük észlelésünket a “valódi” valóságról, túl szellemünk gondolatkonstrukcióin, és megtapasztaljuk az igazi jelenlét felszabadító hatalmát.

+ Módszertan és tartalmi eszközök egy profi ThetaFloating praxishoz

+ Kritikus helyzetek mesteri kezelése szimboling folyamatok során, számos példával és páros illetve csoportos gyakorlatokkal

+ A coach- illetve a vezető szerep tipikus buktatóinak tisztázása

+ Prezentáció, és Önkifejezés, Storytelling – azaz igaz történeted elmesélése

+ Személyes kérdések és válaszok


További Információ és jelentkezés: agnes@thetafloating.hu

Figyelem! A kurzusra a jelentkezés e-mailben, pontos név, cím és telefonszám megadásával lehetséges. A kurzusra helyet csak a kurzusdíj (illetve az első részlet) átutalásával lehet foglalni. Csoportlétszám maximum 30 fő.Részletes tanfolyam leírás:

Mi motivál engem abban, hogy másoknak segítsek?

Ahhoz, hogy sikeres lehess egy tevékenységgel, tisztában kell lennünk avval, mi is motívál tulajdonképpen a kifejtésében. Segítő foglalkozásoknál különösen kézenfekvő a válasz, hogy szeretnénk hozzájárulni a világ barátságosabbá tételéhez. Legtöbbször fel sem tűnik, milyen könnyen táplálunk így egy hiányos világképet (azaz egy hiányokban szendvedő világról alkotott képet) Ezzel a fájdalmat és a szenvedést csak átcsoportosítjuk illetve reprodukáljuk!  Ahhoz, hogy a vágyunk teljesüljön (ahelyett hogy besüljön) tehát ahhoz, hogy mi “segítők” önmagunkat ne a kiégettségbe, klienseinket  pedig ne a függőségbe manőverezzük, megvizsgáljuk inkább önbecsapásainkat, szerepképeinket, elvárásainkat, reflektáljuk azt, hogyan észleljük önmagunkat és másokat, és tisztázzuk valódi motivációnkat – amellyel aztán tényleg sikeresek lehetünk.

Önismeret –  Segítőszindróma ellen

Minden segítőnek szüksége van egy rászorulóra, minden megmentőnek egy áldozatra. De mire van igazából szükségünk ahhoz, hogy klienseinkre ne “gyógyítóként” egy podesztről lefelé, hanem emberként szemtől szembe tekintsünk? Egyszerűen belső irányultságunkra, önMAGunkra, arra a belső mezőre, ahol minden telített, teljes, csendes, békés, és csodás.
Ahelyett, hogy magam is belekeverednék kliensem drámájába, megerősíteném őt hiányérzetében, a függőségét növelném, és a múlt hatalmába vetett hitét cementíroznám,-  az ő belső teljességének bizonyosságában érintkezem vele.
Arra tanítom, hogy figyelmesen kapcsolódjon össze szükségleteivel, vágyaival és érzéseivel, és e módon saját mindig csobogó belső forrására leljen.
Ugyanakkor saját tudatosságomat is edzem, és magam is e szent forrásban lubickolok. Ki akarhat ennél többet?

Nem kéne nekem problémamentesnek lennem ahhoz, hogy másoknak tényleg segíthessek?

Ez hülyeség! Különben e világ segítői egy kézen számlálhatók lennének! Még egy mesternek is van a magánélete területén egyik másik huzata,  – és az igazi önbizalom nem hétköznapi mércékkel mérhető, és nem hasonlít egy áramvonalasított személyiséghez
Nem csak beszélünk arról, hogy mi van, ha coachként magunk is nehézségekkel küzdünk, hanem praktikus gyakorlatok során megtapasztaljuk, hogyan változik meg szinte mágikusan a kisugárzásunk, ha a klienseinkkel tartott kapcsolatban ugyanakkor saját sebezhetőségünkkel is kapcsolódunk. Hiteles példaképpé válhatsz akkor, ha ismered saját gyengeségeidet és nyílt vagy velük.
Ez a munka – pont az autentikussága miatt –  minden élethelyzetben alkalmazható és végezhető.
Transzparencia – áttetszőség  Transzcendencia – átszellemülség  Tranzit – átjárás! 😉

Egy ThetaFloating folyamat kialakítása

Hogyan alakítok egy ThetaFloating ülést elejétől a végéig? Nemcsak tartalmilag, hanem a külső körülményeket is figyelembe véve? Hogyan vezetek egy ülést biztos kézzel egy kielégítő eredményre? Hogyan maradok én, mint moderátor a folyamat minden fázisában és helyzetében “jelen”?
Hogyan súlypontozom egy ülés során a beszélgetést, Symboling folyamatot, kiértékelést, alapkészségek átadását?
Hogyan bánjak nehezen kezelhető és traumatizált emberekkel?

Különböző gyakorlati példák, és próbaülések által- melyeket ti vezettek egy csoport előtt, beszélünk bizalmasan a moderációtok gyengeségeiről és erősségeiről, stratégiai hibákról és rövidítésekről, úgy, hogy új inspirációkkal gazdagodva az üléseiteket biztosan, feszesen, elegánsan és áldásosan tudjátok alakítani.

Eközben tematizáljuk személyes kérdések mellett azt is, hogyan tudtok megoldásorientáltan bánni pánikreakciókkal, menekülő- vagy kibúvó magatartással (disszociációval), önmarcangolással, hibáztatással, félelemmel és agresszióval.

Az Igazi önbizalom megvéd a kiégéstől és a teljesítménykényszertől

Hogy ne legyenek kiszipolyozva vagy a negativitásba húzva – sok gyógyító és terapeuta védőmechanizmusok egész arzenálját vonultatja fel, hogy magát védencei vámpirizmusától megóvhassa. De a kizárás gyorsan vezet önkizáráshoz. Ha sebesüléstől vagy kihasználtságtól való félelemből lezárom magam, akkor akaratlanul is azt érem el, hogy saját energiáim sem áradhatnak szabadon, és elzárom magam az élet tápláló áramlatától is.

Egészséges határokat, és egy természetes önvédelmet nem azzal érek el, ha magamat lezárom és megvédem, hanem azzal, ha önmagammal és a másikkal teljesen jelen vagyok.  Ez azt jelenti, hogy mind önmagamat, mind a másikat teljesen – azaz a TELJESSÈGében észlelem. Ideális esetben minden helyzetben, tehát akkor is, amikor a másik önmagát hiányban érzi, és azt az elvárást támasztja velem szemben, hogy én az ő hiányát kitöltsem. Ha ezt tenném, abban az illúzióban, hogy nekem van valamim, ami neki nincs, – csak megerősíteném őt saját képtelenségének és tanult tehetetlenségének hitében.

Az én teljes jelenlétem viszont a TELJESSÈGre irányítja a figyelmünket, és arra a tudásra, hogy minden, amire szükségünk van, már rég itt van.
Ìgy ahelyett, hogy elhasználnám az erőimet a munka során, igazából újra töltöm őket!

Belső vezetés és önkifejezés

Hogyan nyitom meg saját személyes érintkezési mezőmet, és saját önkifejezésemet a munkám területén?
Igaz az, ami téged megérint. Ami megérint, az megváltoztat. Ha az igazságodból beszélsz, akkor másokat is megérintesz. A jelenlét nemcsak a legkiválóbb performansz. Ha önmagaddal vezetésben vagy, akkor ezzel egy megbízható vezető személy is vagy.

Kliensszerzés és marketing
– a sikertelenségből a megbecsültséghez


Hogyan lelkesítsek potenciális klienseket a kínálatom iránt?
Hogyan mutatom be magam és a kínálatomat egy személyes beszélgetésben, egy csoport előtt, az interneten?
Hogyan érdemlem ki és nyerem meg a klienseim bizalmát?
Hogyan kaphatok egy megfelelő fizetséget?

Már embereknek a szenvedésből kivezető utat megmutatni, és egy kiteljesedett élethez hozzásegíteni felbecsülhetetlen értéket jelent. Mégis, a segítő foglalkozásokban sokszor megvetés tárgya, ha valaki a munkáját bemutatja, vagy megfelelően megfizetteti. Az önzetlen, irgalmas szamaritánus mítosza mély nyomot hagyott a kollektív mezőben. További nehézséget jelenthet, hogy egy ülés hatása nem mindig látványos, és egy az egyben külsőleg lemérhető.

A transzformáció – azaz átváltozás egy olyan folyamat, mely nagyban függ a kliens nyitottságától, hajlandóságától és önmagáért felelősséget vállalás készségétől. A moderátor a saját erőforrásához vezeti kliensét, és egy új tapasztalathoz és önészleléshez segíti hozzá – a gyógyulás eközben önmagától következik be. A sikeres ülés végére az átváltozás a kliens (és a moderátor számára is) világosan érezhető: a kliens ellazultnak, feloldódottnak, nyugodtnak, tápláltnak és megtartottnak érzi magát. Ezen kívül egy eszközt kaphat a kezébe a moderátortól, mely abban segíti, hogy könyedén és rendszeresen dolgozhasson tudatosodásán, hogy saját teljes életét pozitív irányba változtathassa.

Aki ezt a folyamatot kompetensen vezeti, egy megfelelő honoráriumot érdemel, amellett kiáll, és az elégedett kliensei tovább ajánlják.

A félelem, hogy az elmaradó gyógyhatás miatt felelősségre vonhatnak, nagy fék lehet abban, hogy teljes lelkesedéssel munkához láss, – pedig ez a félelem leginkább egy félreértelmezett szerepképből ered.

Kioldjuk magunkat ilyen elakadásokból azzal, hogy alaposan szemügyre vesszük hivatási önképünket és önbizalmunkat és valódi erőnkre irányulunk – arra, ami minket erősít. Ebből a tisztaságból érjük el a legnagyobb hatást. Ès az visszaragyog ránk.

Hogyan tudom a ThetaFloating eszközöket más vezetői feladatokra alkalmazni?

Más hivatásos alkalmazások kérdései és gyakorlása is helyet kaphatnak a tanfolyamon, ha a résztvevőknek igényük van rá. Pl. egy osztály tanítása, vagy beosztottak vezetése. Ez a többiek számára is nagyon inspiráló lehet, hiszen senki sincs a nap 24 órájában csak coachként jelen, és sok alkalmazási terület könnyen átvihető a magánélet helyzeteire.

A ThetaFloating Alap- és Haladó tanfolyam elvégzése után a Mester tanfolyam a hivatalos ThetaFloating Mester certifikációra készít fel. Ezzel egészen hivatalosan is kínálhatsz ThetaFloating coachingokat saját praxisodban, illetve a honlapon jegyezve leszel. A tanfolyam elvégzése nem jogosít fel arra, hogy a ThetaFloating módszert tanítsd.

Jelentkezéshez kattints a KAPCSOLAT gombra, ahol regisztrálni tudsz a tanfolyamra!  Csoportlétszám maximum 24 fő.

ThetaFloating Mester tanfolyam
Level 3 – Mester tanfolyam 2016 november 4.-6. Budapesten