Kiteljesedés

ThetaFloating gyakorlat

ThetaFloating gyakorlat a szükségleteink és vágyaink beteljesítésére. Személyes kiteljesedésed varázsa egy egyszerű gyakorlattal kezdődik.

Személyes tapasztalatából alig tudja valaki, hogy szükségleteink és vágyaink beteljesülése önmagunkban rejlik. Talán hallottunk már erről, de amíg ez az információ nem kristályosodik személyes tapasztalattá, addig ez a tudás csak egy további tégla marad a spirituális tanítások elmélet-épületében.

Rossz esetben félre is értelmezzük e gondolatot, és aszkézisként, szükségleteink megtagadásaként éljük meg, saját integritásunk ellen fordulunk és elveszítjük személyes orientációnkat.

Annyira azonosultunk már gondolkodásunk látszatvalóságával, elképzeléseinkkel és sikermércéinkkel, hogy elvesztettük igazi létünk észlelését. Hiányosnak és hibásnak érezzük magunkat, lelki erőnktől megfosztottnak, mások elismeréséért és a harmóniáért vívott örökös harctól kimerültekké és frusztráltakká válva.

Nyugalomra és bensőségességre, örömre és könnyedségre vágyunk – de kárhozatunkra vágyálmunkat kint keressük, a külső világban: helyzetekben, dolgokban, munkában, személyekben. 

Ha ott nem leljük meg, amire vágyunk, elutasítjuk a helyzetet, az adott dolgot, a munkát vagy a személyt és ezzel aztán öntudatlanul szenvedést kreálva, a beteljesülést a jövőbe vetítjük ki.

Csakhogy a jövő mindig a jelen pillanat kivetülése és tükörképe! Ha a jelent elutasítjuk, és gondolatban felülírjuk vagy átugorjuk, kielégítetlenek maradunk a jövőben is!

Érzelmi szükségletek

 

Csak annak a megtapasztalása, hogy mindenféle érzelmi szükséglet beteljesülése benső valódban rejlik, oldoz fel önmagaddal és másokkal támasztott elvárásaid kényszeréből. E nélkül a tapasztalat nélkül beláthatod bár, hogy hiába várod szükségleteid kielégülését a külvilágból; öntudatlanul mégis pótkielégülést fogsz keresni, vagy előre túlfizetésbe / túlteljesítésbe menekülsz, hogy valahogy mégis kiérdemeld kielégülésedet.

Mit tegyünk hát, hogy szükségleteinkre tekintettel legyünk és őket lényegük szerint azonnal beteljesítsük?

 

Próbáld ki – ThetaFloating  gyakorlat

 

1.Deríts fel egy szükségletedet vagy vágyadat!
Melyik érzés biztosítaná vágyad kielégülését, azaz: mire vágysz érzelmileg?
Abszolút fontos, hogy a beteljesülést ne egy külső körülménytől tedd függővé, hanem esszenciájában átérezd – erre vannak az érzéseid, ők a köldökzsinór, mellyel lelkedhez kapcsolódsz!

2.Áraszd ki a vágyadat ez után az érzés után a téged körülvevő térbe – vagy lelki szemeid előtt képzeld el, amint vágyadat beleárasztod a személybe vagy a helyzetbe, melytől eddig a beteljesülést vártad. Vizualizáld a vágyadat, mint egy színes energiafelhőt, amint beleárad a térbe, a helyzetbe illetve megérinti az adott személyt!

3.Milyen érzés ez, hogy egy bizonyos érzés utáni vágyadat szabadon kiáraszthatod?

4.Hogyan változik a helyzet lelki szemeid előtt? Hogy reagál az illető személy? Milyen érzést vált ki benned a változás?

Fontos, hogy a gyakorlatot eredménykényszertől függetlenül csináld, azaz elvárásmentesen!

Minden elvárás, vagy ragaszkodás egy bizonyos eredményhez, minden el- és visszautasítás visszafogja az életenergia szabad áramlását – ebben áll a szenvedés kialakulásának valódi oka, nem a tényleges helyzetben, vagy személyben.

Végezd úgy  a gyakorlatot, mint egy kísérletet! Próbáld ki, mi történik!

Ha sikerül, meglepetten megállapíthatod, hogy a tudatos kiárasztás beteljesíti a vágyat.

Hogy ez hogyan lehetséges?

 

Amennyiben tudatosan összekapcsolódsz érzéseiddel és szükségleteiddel / vágyaiddal, és ezeket teljesen elfogadod – és pontosan ez valósul meg a gyakorlatban a kiárasztás során – eggyé válsz azzal, ami (benned) van.

Ezáltal megszabadulsz öntudatlan ellenállásodtól és jelenléted erősödik. Teljesen jelen vagy, ahelyett, hogy valamiféle gondolatok és elvárások szálain egy fantomvalósággal azonosulnál.

Ebben a teljes jelenlétedben egy mély és jó érzésekkel teli béke rejlik.
Mindaz, amire valaha vágyódnál itt mindörökké beteljesül.
Jelenléted a világban maga a földi paradicsom. Az, ami igazából vagy.

És íme a szerencsés mellékhatás, amiben eleinte reménykedtél:

Mivel minden mindennel összefügg, saját esszenciáddal való egységedben igazi összhangban vagy mindazzal, ami a külvilágban örömteli helyzeteket és találkozásokat hoz.
Nagy a valószínűsége annak, hogy beteljesedett benső állapotod valóban a kívánt forma megvalósulását hívja. De általában valami jobb történik, mint amit remélni mertél. 😉

Tanulj tőlünk, a tanfolyamon számos meditációs vár még, érzelmi nyomonkövetés, mélyítsd ismereteid Kezdő ThetaFloating tanfolyamon.

(2015. december)

Esther Kochte thetafloating módszer

ESTHER KOCHTE, a ThetaFloating módszer alkotója, szerzőként, performerként, coachként és tanfolyamvezetőként  a kreatív alakítás és átváltozás kalandjának szenteli magát.