Igaz érzések forradalma

Igaz érzések forradalma

A sámánok, ősi kultúrák, a kereszténység is tudta és ismerte az élet négy összetevőjét, Őselemét:
Föld, Víz, Levegő, Tűz. Az ember egy komplex lény, nem bontható különálló részekre, mégis e négy öszetevő azonosítható bennünk: a Föld elem a fizikai lét, a testünk eleme. A Víz az érzelmeinket reprezentálja, a Levegő a gondolkodást, az intellektust; a Tűz pedig a spiritualitás, a lélek, a fény eleme.

Ha kiegyensúlyozott, teljes életet szeretnénk élni, nem elég az anyagi-testi javakat éles elmével kergetni. Többre van szükség: teljességre! Vízre és tűzre is! Feltűnt már, hogy a tested, az érzelmeid, és a lelked “középpontja”: a szíved. Csak az eszed lakik a fejedben. S ha azt mondod: Én, s közben magadra mutatsz, akkor is – na hová mutatsz? A homlokodra? A hasadra? Az ágyékodra? Nem. A szívedre.

“Tessék itt a titkom. Nagyon egyszerű. Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan…”

Okéoké. De mit jelent ez? Mi az, hogy csak a szívével lát az ember jól? Azt, hogy csak szíveddel érezve látsz. Azt, hogy szeress. Azt, hogy ne töprengj! A töprengés nem segít, csak bonyolítja a dolgot.

Érezd amit érzel. Az érzelmek nem veszélyesek, ne félj! Az érzéseid igazából hírvivők. Arról adnak hírt, hogy alapvető szükségleteid és vágyaid mennyire vannak kielégítve. Vágyaidon és szükségleteiden keresztül az élet nyilvánul meg benned.

“Az élet él, és szent okokból élni akar”-emlékszel?

S az élet szentsége: ez már a Tűz! Az élet rajtad, a te “formádon” keresztül éli meg saját teljességét. Ne nyomd hát el ezeket az érzéseket! Ne nyomd el szükségleteidet! Ne söpörd félre álmaidat! Álmaidon keresztül a teljesség bontakozik ki benned. Adj neki teret! Engedd égni a tüzet! Ne töprengj. Érezd, amit érzel.

S azt mondd meg: mire vágysz igazán?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.