Igaz érzések forradalma

A ThetaFloating módszer az érzelmeid észleléshez visz közelebb. Miért fontos ez? A sámánok, ősi kultúrák, a kereszténység is tudta és ismerte az élet négy összetevőjét, Őselemét:

Föld, Víz, Levegő, Tűz

Az ember egy komplex lény, nem bontható különálló részekre, mégis e négy öszetevő azonosítható bennünk:

A Föld elem a fizikai lét, a testünk eleme.

A Víz elem az érzelmeinket reprezentálja.

A Levegő elem a gondolkodást, az intellektust.

A Tűz elem pedig a spiritualitás, a lélek, a fény eleme.

Ha kiegyensúlyozott, teljes életet szeretnénk élni, nem elég az anyagi-testi javakat éles elmével kergetni. Többre van szükség: teljességre! Vízre és tűzre is!

Feltűnt már, hogy a tested, az érzelmeid, és a lelked “középpontja”: a szíved?

Csak az eszed lakik a fejedben. S ha azt mondod: Én, s közben magadra mutatsz, akkor is – na hová mutatsz? A homlokodra? A hasadra? Az ágyékodra? Nem. A szívedre.

“Tessék itt a titkom. Nagyon egyszerű. Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan…”

 

Mit jelent, hogy jól, csak a szívével lát az ember?

Okéoké. De mit jelent ez? Mi az, hogy csak a szívével lát az ember jól? Azt, hogy csak szíveddel érezve látsz. Azt, hogy szeress. Azt, hogy ne töprengj! A töprengés nem segít, csak bonyolítja a dolgot.

Érezd csak, amit érzel.

Az érzelmek nem veszélyesek, ne félj! Ez a ThetaFloating módszer. Ezt tapasztalod meg.

Érezd, amit érzel

Az érzéseid igazából hírvivők. Arról adnak hírt, hogy alapvető szükségleteid és vágyaid mennyire vannak kielégítve. Vágyaidon és szükségleteiden keresztül az élet nyilvánul meg benned.

“Az élet él, és szent okokból élni akar”- emlékszel?

S az élet szentsége: ez már a Tűz!

Az élet rajtad, a te “formádon” keresztül éli meg saját teljességét.

Ne nyomd hát el ezeket az érzéseket! Ne nyomd el szükségleteidet! Ne söpörd félre álmaidat! Álmaidon keresztül a teljesség bontakozik ki benned. Adj neki teret! Engedd égni a tüzet! Ne töprengj.

S azt mondd meg: mire vágysz igazán?

Éber Ágnes ThetaFloating

ÉBER ÁGNES, a ThetaFloating Hungary alapítója, 2015 óta tanítja módszert Magyarországon, 2012 óta Németországban, Esther Kochte munkatársaként közösen is tartanak tanfolyamokat és dolgoznak ki új kurzusokat. Önálló coaching & lélekgyógyász praxisa mellett saját holisztikus coach iskolát működtet Freiburgban. Kedvenc témája a belső világ kincseinek felfedezése és a boldogság.