GYIK

Miben különbözik a ThetaFloating a ThetaHealingtől?

Én ezt személyesen nem tudom pontosan megválaszolni, mert nem foglalkoztam ThetaHealinggel. Esther Kochte, a ThetaFloating módszer megalkotója viszont igen. (Esther írását alább olvashatod). 2009-ben tanult Esther ThetaHealinget és egy évig tanította is e módszert. Coaching praxisában, illetve saját személyes tapasztalatában azonban a módszer határaiba ütközött, ezért új impulzusokat keresett, más módszereket is tanult (Quantum Entrainment, Matrix Energetics, RPT stb) rengeteget olvasott, meditált, tanult és kísérletezett. Saját ötleteiből és felismeréseiből alkotta meg a Symboling technikát amely a ThetaFloating kulcsa.

A Symboling semmiben nem hasonlít a ThetaHealingre vagy más általunk ismert technikára. Ezért aztán egy ThetaFloating Coaching ülés sem hasonlít egy ThetaHealing ülésre.

A ThetaFloating egy új generációs módszer, mellyel belső képek segítségével érzelmi  konfliktusokon, elutasított érzéseken, pusztító sejtemlékeken dolgozunk. Azaz direkt azzal az „anyaggal“ dolgozunk, amely negatív meggyőződések táptalaja lehet; illetve mely szubtil sejt-stresszként az immunrendszert gyengíti és ezáltal betegségek kialakulását lehetővé teszi.

ThetaFloatingban nem foglalkozunk azzal, hogy egy-egy belső konfliktus honnan ered.

Nem ásunk sem a gyerekkorban, sem előző életekben, sem a génekben. Tisztában vagyunk azzal, hogy az élet sokkal nagyob és komplexebb annál, semhogy mindent részletét értelmünkkel felfoghassuk. Nem az okok eredetével foglalkozunk, hanem azzal a szimbolikus  belső képpel, ami itt és most hat, és ez a hatás lehet különböző okok ötvözete. A képben kifejeződő konfliktust oldjuk fel, s ezzel akár többféle eredetű és kihatású problémát oldhatunk fel egyszerre.

ThetaFloatingban a coach szerepe valóban coach, azaz kísérő, útmutató, „hegyi vezető“.

A coach nem „gyógyít“ és nem „javít meg“ hanem segít elengedni azt a „görcsös félreértést“ amivel egy behatárolt, félelemalapú valósághoz ragaszkodsz.

Segít abban, hogy meglásd teljességedet. Egyszerűen: „haza kísér“.

Itt pedig Kochte Esther írását olvashatod a ThetaHealing és ThetaFloating közti különbségről:

ThetaHealinghez már semmi köze a módszeremnek, két alapvetően különböző kozmológiából (világképből) indulunk ki. Maga a Theta állapot is csak annyiban releváns a számomra, amennyiben ez az agyhullám-frekvencia magától „beáll“ a folyamat során, anélkül, hogy ezt pl. egy meditáció segítségével szándékosan ki kéne váltanom.
Míg a ThetaHealing eléggé ritualizált, nálam minimális előkészítéssel rögtön a közepébe vágunk, mert tisztán látni és közvetíteni tudom, mi valójában a lényeg.

A ThetaHealing gyakorlatilag meggyőződések átprogramozásával és a személyiség meg-változtatásával foglalkozik. Az érzelmek csak mentális utasítások pl. downloadok formájában kapnak szerepet, elvonatkoztatva a konkrét élménytől /átéléstől.  Ezzel szemben a Symboling technikám és az ebből levezetett gyakorlatok és eszközök az érzelmek tudatos és valóságos észlelésére alapulnak. Gondosan és alaposan megtapasztaljuk, hogyan formálják gondolataink és érzéseink az élményeinket és ezáltal valóságunkat. Hogyan formálódnak tapasztalataink.  hogyan tudunk bensőnkben (és azáltal a külső világban is) észleléseinkkel való konzekvens együttáramlással felszabadulni.

A ThetaFloating igazi célja nem a belső minták átprogramozása, és ezáltal a személyiség átalakítása, hanem a teljes meg- és felszabadulás minden mentális behatároltságtól és Én-koncepciótól.

Ez úgy sikerülhet, ha felismerem és újra és újra megtapasztalom, hogy minden szenvedés (traumatikus is!) egy-egy kielégítetlen (mert fel nem ismert) szükségletből ered; és én minden szükségletet a felismerése és elfogadása által esszenciálisan be tudok teljesíteni – s ezzel magam vagyok saját felszabadulásom és beteljesülésem forrása.

Ezért aztán nincs szükségem egy külső „7. szint“  elérésére sem, hogy onnan hiányos lényem feltöltésére valami használhatót „letöltsek“; hanem egy sikeres Symboling folyamat során magamat tapasztalom meg saját lénye(g)em,  legbensőbb valóságom tejességében. 

Ez a tapasztalat olyan egyszerűen, tisztán, közvetlenül és mélyrehatóan hatja át észlelésemet, hogy így traumák és drámák teljesen feloldódnak. A transzformáció kulcsa a nyitott szívem, amellyel megérintek és megérinthető vagyok.  

A ThetaFloating tehát igazából tudatfejlesztés, a tudat iskolázása, melynek célja az önfelfedezés. Lényem mélyén minden vágyam beteljesül, és személyes identitásomon (én-koncepciómon), sztorimon és hiábavaló elvárásaimon túl, a tiszta tudatosság békéjét, csendjét és feltétel nélküli szeretetét élem meg. Innen gyógyulnak és oldódnak fel világi témáim is, miközben én minden porcikámban élettel telítődöm.

Nem ismerek más módszert, mely gyorsabban, és radikálisabban „fején találja a szöget“ s közben olyan gyengéd és finom, mint a ThetaFloating.

Esther Kochte


Hogyan lehetek regisztrált ThetaFloating mester?

A ThetaFloating tanfolyamok felépítése:
Alapkurzus (Level 1) gyakornok
Haladó Kurzus
(Level 2) – facilitátor

Ezen a két kurzuson tanulhatod a technikát.

Egy további  szint a Mester kurzus (Level 3)  – mester, melynek témája:
segítő szándék, gyógyítás, pénz, siker, hitellesség…
Ezt a kurzust a módszer alapítójával, Kochte Estherrel együtt fogjuk tanítani.

Ha regisztrált ThetaFloating mester akarsz lenni, ahhoz alapvetően szükséges, hogy saját témáidon dolgozz e módszerrel, és tapasztald meg alaposan, hogyan változik át az életed, ha feloldod elakadásaidat. Ez nem jelenti azt, hogy tökéletesenek kell lenned, vagy teljesen probléma-mentesnek. Ez szerintem nem is nagyon lehetséges, hiszen az élet kihívásain keresztül tanulunk és fejlődünk mindannyian. De gyakorolj sokat! És légy tudatos, hiteles, és őszinte!  Azaz feltétel, hogy legalább 10 coaching ülésen bizonyítottan részt vegyél.  (Jegyezd fel, mikor, kivel, milyen témádon dolgoztál, milyen eredménnyel, illetve felismeréssel)

Természetesen ahhoz, hogy másoknak is segíteni tudj érzelmi és energetikai konfliktusok feloldásában, járatosnak kell lenned a Symboling (a ThetaFloating kulcstechnikája) alkalmazásában.
Tehát gyakorolj sokat, adj üléseket. Gyüjts esettanulmányokat!
Ezek írásba foglalása és egy személyes vizsga – szupervízió a feltétele a hivatalos regisztrációnak.

Konkrétabban: Foglald össze írásban:

10 saját ThetaFloating Coaching ülésedet:
téma
ki volt a coachod
szimbolikus kép és a képsor átalakulása
felismerésed, belső transzformációd
az életedben tapasztalt változás e témában (illetve más témákban is)

10 általad adott ThetaFloating Coaching
kivel?
milyen témában?
szimbolikus kép, képsor átalakulása?
felismerés illetve visszajelzés a kliens részéről

ebből 3 ülés részletes leírása (kép, kérdések, érzések, átváltozások részletesen)
+ reflekszió arról:
Mi volt számodra nehéz az ülésben? Tanulságos? Mi sikerült különösen jól? Mit tanult / oldott fel szerinted a kliensed?

Személyes hős történeted
Nem az a legfontosabb, hogy mit csinálsz, hanem az, hogy miért csinálod?! Mi motivál abban, hogy ThetaFloating Coach légy? Reflektálj kérlek a saját történetedre (story telling).
Hogy kerültél el a ThetaFloatinghoz? Milyen pácban, elakadásban voltál, milyen fájdalomra kerestél megoldást amikor eljöttél az alaptanfolyamra (személyes konzultációra)?
Mi történt veled a ThetaFloating hatására? Mi más most benned?
Mi változott az életedben? Mi számodra a legfontosabb felismerés? Átváltozás? Mit szeretnél továbbadni ThetaFloating Coachként?
Miért szeretnél coach lenni? Mi az ami lelkesít, mi az ami csillogással tölti meg a szemeidet, ragyogással a szívedet?
Írj erről nekem.

Én mindezt elolvasom, és egy személyes szuperviziós beszélgetést folytatok veled, amiben mindezt és még néhány felmerülő kérdést megvitatunk.
És ha mind a ketten arra a következtetésre jutunk, hogy megértél erre a “feladatra” akkor regisztrált ThetaFloating mester leszel, és felveszlek e honlapra, megadva az elérhetőségedet, és belinkelve a honlapodat.

E procedúra ára 30000 Ft.

A regisztráció arra jogosít, hogy ThetaFloating coaching üléseket adj, és magadat e tevékenységgel hirdesd. A mester cím és regisztráció nem jogosít arra, hogy a ThetaFloating technikát bármilyen formában (workshop, tanfolyam, webinar stb.) tanítsd! Azaz coach vagy, nem tanár. 🙂

OK?
Várom a jelentkezésed, és az írásos összefoglalódat!

Sok sikert!


Van még kérdésed? IDE kattintva, illetve itt felteheted: agnes@thetafloating.hu